Tillfällen då långkjolar passar som bäst

Klassiska långkjolar kan se ut så här

Snygg långkjol

Elegant, ledigt, galet, fulsnyggt, trasigt, glamoröst… det här är alla ord som beskriver långkjolen som är ett klädesplagg som förblir populärt året om. När man väl upptäcker glädjen med långkjolar så kan det blir svårt att sluta. Det finns ju så många coola modeller och man kan lätt hålla värmen med underställ utan att detta märks då man vill fortsätta långkjolsmodet då snön ligger djup utanför. Det finns en rad olika tillfällen då kjolen som går hela vägen ned till foten passar riktigt bra och känns helt rätt. Framförallt så är detta det bästa valet då man vill känna sig bekväm och samtidigt snygg.

Långkjolar och ljumma vårdagar

När det börjar bli lite varmare så kan vårkänslorna få fart om man klär sig lite ledigt och lätt. En mönstrad långkjol i ett lätt tyg som sveper omkring benen kan verkligen få igång lusten att vara aktiv och få något gjort. Nu är det dock inte så smart att klä sig i långkjolar då man ska städa för det här kan leda till att man snubblar. Detsamma gäller den som cyklar. Det krävs en hel del erfarenhet för att lyckas cykla säkert med en lång kjol som har en massa tyg som virvlar omkring. Det som är så praktiskt med det här klädesplagget är att man lätt sitter ned med det i en park. Därmed kan man se det som det självklara valet då det blir dags för picknick med kompisarna. Välj en färg och ett mönster som inte påminner alltför mycket om den filt ni sitter på så att din kjol inte misstas för duk att ställa mat och koppar på!

Snävt eller en massa tyg

Nu finns det förstås flera olika varianter av den populära långkjolen och det här plagget måste inte innebära att man klär sig på ett sätt som får folk att tänka på Amish folket i USA. Med en lite snävare variant så kan man se riktigt elegant ut. Detta även om kjolen är av ett bomullsmaterial som känns mjukt och följsamt. Faktum är att kjolarna som är lite snävare men som är gjorda i mjuka material som påminner om träningsbyxor får riktigt snygga fall. Det är inte alltid man lyckas på samma sätt med en kjol som har utformats mer i affärskvinna-stil och som har sammet på insidan och en lång slits baktill. Man bör ha både snävt och en massa tyg tillgängligt så att man kan se lite mer proper ut då detta passar och sedan släppa loss med virvlande kjol då detta passar. Leta efter snygga långkjolar på http://långkjolar.se/

Fint till festen

En skiss på en långkjol

Skiss på långkjol

Till fester så kan man behöva en lång kjol som är lite lyxigare. Denna går oftast hand i hand med en jacka eller topp av samma material. Det som är så smart med de lyxiga långkjolarna är att man kan kombinera dem på många olika vis. Det gör att man kan se lite finare ut till ett bröllop och sedan välja en mer avslappnad stil till festen som inte är så formell. Med samma kjol så kommer olika toppar och accessoarer ge olika intryck. Många tycker dessutom att det är skönt att slippa tänka så mycket på hur benen ser ut när de alltid är täckta av kjolen. Man måste alltså inte oroa sig för maskor i strumpbyxorna och annat som kan se mindre lyxigt ut.

Bra passform i midjan

Det är viktigt att en kjol sitter rätt i midjan. Med långkjolar som är alldeles för tajta så får man lätt en mage som putar och det är inte snyggt. Därför kan det vara bra att se på lite olika varianter för att finna modellen som gör att man ser slank och snygg ut. Här ska man även se på kjolens skärning i sidorna. Med en modell som ger en ballongform framtill så kan man lätt se lite rund ut. När du väl vet vilken typ av långkjol som passar din figur bäst så kan du beställa hur många som helst så att du har en för varje tillfälle.

, ,